Geert van de Belt

 

In 1997 kwam ik door het overlijden van onze pleegdochter in aanraking met de dood en heb toen ervaren, dat er heel veel, zo niet alles, voor je geregeld werd. Dit was uiteraard goed bedoeld, maar wij hebben dat als niet prettig ervaren. Alles wat je graag zelf wilde organiseren of benoemen werd door de uitvaartverzorger van tafel geveegd met de woorden: “dit is niet gebruikelijk”. Eigenlijk waren we in de dagen na het overlijden meer bezig met energie steken om de uitvaartverzorger er van te overtuigen dat we het echt anders wilden, dan bezig met het overlijden van onze pleegdochter. In de jaren daarna ben ik me gaan verdiepen, door workshops en seminars te volgen. In 2003 heb ik een seminar  gevolgd voor mensen die graag het uitvaartvak in willen. Na dit seminar heb ik me ingeschreven bij de uitvaartopleiding Marjon Klaassen in Zwolle. In de opstartfase van mijn bedrijf werd er een uitvaartverzorger gevraagd bij een Zwolse uitvaartonderneming. Dit was een mooie kans om ervaring op te doen en besloot te solliciteren. Na ruim 5 jaar gewerkt te hebben bij een uitvaartonderneming werd het tijd om mijn eigen bedrijf te beginnen.